پرش به محتوای اصلی

بودجه و جنسیت

چگونه تخصیص بودجه بر برابری جنسیتی اثر مثبت یا منفی می گذارد؟

آغاز دوره
پایان دوره
ساعت مطالعه در هفته
۲

معرفی دوره

بودجه، پول و منابع عمومی چگونه می تواند بر برابری جنسیتی آثار مثبت یا منفی داشته باشد. در این درس با مفهوم بودجه پاسخگو به جنسیت gender responsive budgeting  برای دستیابی به برابری جنسیتی آشنا می شویم. بودجه پاسخگو به جنسیت به معنی تقسیم بودجه و  پول به دو بخش برای زنان و مردان نیست بلکه به این معنا است که منابع عمومی باید به شکل عادلانه توزیع شود تا فرصتهای برابر برای همه زنان و مردان ایجاد شود. در این درس با مفاهیم جریان سازی جنسیتی gender mainstreaming ابزار های عادلانه کردن بودجه در چرخه بودجه (تهیه پیش نویس بودجه، تصویب، اجرای و ممیزی و ارزیابی بودجه) و ارزشیابی جنسیتی مشارکتی Participatory Gender Audit شرکتها و موسسات آشنا می شوید. 

این کلاس برای کسانی که علاقمند به برابری جنسیتی هستند مفید و لازم است. 

برنامه دوره

هفته اول: تأثیر بودجه بر برابری جنسیتی
هفته دوم:  جریان‌سازی جنسیتی به چه معناست؟
هفته سوم: ابزار بودجه پاسخگو به جنسیت در چرخه بودجه
هفته چهارم: مراحل اجرا و نظارت بر بودجه
هفته پنجم: تحلیل بودجه جنسیت‌محور
هفته ششم: روش ارزشیابی جنسیتی مشارکتی (PGA)

اساتید دوره

  • لیلا اسدی

    هماهنگ‌کننده دوره

    دستیار حقوقی در مرکز حقوق مهاجران، پژوهشگر دکترا در مطالعات عدالت -لیلا اسدی کاندیدای دکترای مطالعات عدالت از دانشگاه ایالتی آریزونا است. تحقیقات اسدی بر مهاجرت، رویکرد فمینیستی در فرآیندهای دولت سازی و حقوق بشردوستانه بین المللی متمرکز است. او دوازده سال سابقه تدریس، فعالیت و تحقیق در مورد حقوق پناهندگان و زنان در ایران و آمریکا دارد.

  • فاطمه حقیقت‌جو

    مدرس دوره

    دکتر فاطمه حقیقت جو فعال مدنی و مدافع حقوق زنان است. او دکترای مشاوره خود را از دانشگاه تربیت معلم تهران گرفته و در سال ۱۳۸۴ به عنوان رهبر جوان جهان  Young Global Leader از سوی مجمع جهانی اقتصاد World Economic Forum   انتخاب شد و از آن تاریخ عضو فروم رهبران جوان جهان است.

ثبت‌نام

edX, Open edX and the edX and Open edX logos are trademarks or registered trademarks of edX Inc.